Activități

Atelier Colaj Climatic

Sâmbătă și Duminică, de la 16:00 la 19:00

Zona Silent Disco

Sâmbătă și Duminică, de la 16:00 la 19:00, vă invităm să jucăm un board game despre schimbările climatice, bazat pe inteligență colectivă și creativitate recomandat de IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) - cea mai de încredere resursă actuală despre schimbările climatice.

Locurile sunt limitate, participarea e gratuită (însă adresată persoanelor cu bilet sau abonament de festival) și înscrierea se face completând formularul de mai jos.

Mai multe detalii

Cum se joacă?

Participanții vor fi împărțiți în echipe pentru a găsi relațiile cauză-efect dintre cele 42 de cărți. În mod colectiv, vor construi un colaj care să explice schimbările climatice. Folosind nu doar mințile lor raționale, ci și creativitatea, vor adăuga culoare, vor alege un titlu, vor desena și vor scrie mesaje în jurul cărților.

🌱 Această fază creativă este esențială pentru ca cunoștințele să se așeze în mod corespunzător. Fiecare echipă este apoi invitată să-și prezinte pe scurt colajul - care poate fi folosit ca poster pentru a fi atârnat pe perete după atelier.

🌱 Rezumatul final este o discuție colectivă despre schimbările climatice și impactul acesteia asupra traiectoriilor noastre colective și individuale. Soluțiile și schimbările la nivel personal, economic sau politic pot fi discutate.

În misiunea noastră de a avea un festival sustenabil și cât mai prietenos cu natura se află și partenerul nostru principal, Kaufland România.

#ImplicareaFaceDiferența

Formular înscriere colaj climatic:

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Dezbaterile Rocanotherworld

Sâmbătă și Duminică, de la 12:00 la 13:00

Acaju

Rocanotherworld ne deschide conversația și apetitul de dezbateri pe o serie de subiecte actuale și de interes. #BeCurious, #BeDifferent, #BeForOthers, #BeResponsible și hai să povestim împreună!

Mai multe detalii

Etică și echilibru în lumea evenimentelor culturale

Sâmbătă. 24 iunie. Ora 12:00. Acaju

Intro

„Cross-cutting issues are topics that are identified as important and that affect and cut across most or all aspects of an activity or geographical area”. Na, cum traducem asta în română? „Probleme stringente” parcă nu e de ajuns.

✔️ Cum facem mai mult bine prin evenimentele noastre: cum construim echilibrul de gen în echipe, pe scene și în public; cum reducem impactul negativ asupra mediului; cum creștem inclusivitatea, accesul celor dezavantajați și împuternicirea tinerilor; cum sporim dialogul și pacea socială; cum avem un impact durabil în societatea din jur?

Dezbatem alături de voi cu:

Artă, oameni și AI

Duminică. 25 iunie. Ora 12:00

Intro

🤖 Atenție, vin roboții!

Când a apărut fotografia a fost panică mare între pictori. Când a apărut televiziunea a fost deranj în lumea teatrului. Iar oamenii în casele lor au fost ori scandalizați, ori încântați, însă niciodată indiferenți. Până acum omenirea a găsit mereu o cale să conviețuiască alături de noile tehnologii. Așa va fi și de data asta cu inteligența artificială sau gata, ni s-a terminat norocul?

Discutăm despre asta cu:

Preluăm întrebări din public și de la Chat GPT.

🎟 Intrarea este liberă.

Ai cumva o păturică?

Sâmbătă și Duminica, de la 17:00 la 19:30

Zona de acces a festivalului sau la cafeneaua Grinch

Ne-am obișnuit să ne vedem în fiecare an înainte de Crăciun pentru a strânge donații pentru animăluțele din padocurile din Iași, dar revenim în plină vară să #rocanotherworld pentru cățeii și pisicile care au nevoie de iubire și grijă tot timpul anului.

Mai multe detalii

Te așteptăm pe malul lacului Aroneanu la brizo, la Rocanotherworld 2023, între 24 și 25 iunie, în intervalul orar 17:00 - 19:30, cu hrană, medicamente pentru cățeii și pisicile fără adăpost din Iași și orice îți prisosește prin casă: haine vechi, covoare, pături, produse pentru curățenie (clor, detergent, dezinfectant etc.).
Ediția din acest an este susținută cu drag de diplomații noștri blănoși din casa Iubirescu.
Cei care nu pot ajunge la brizo sunt rugați să lase donațiile la prietenii noștri de la Grinch Coffee & More, în Fundație, pe str. Banu nr 8, parter, în cursul zilelor de sâmbătă și duminică.
Beneficiarii noștri mustăcioși au reședința la:

  • 🐾 Adapost Câini Târgu Frumos
  • 🐾 Adăpost Miroslava
  • 🐾 Asociatia MaxDog
  • 🐾 Casuta Pisiceasca

Art exhibition

pe toată perioada festivalului

Zona Silent Disco

  • Human Touch, Savin Mihai-Aureliu

Panoul de cățărare Climb Again

pe toată perioada festivalului 

Zona Lounge

Aventurierii, curioșii și curajoșii sunt la înălțime și în acest an! Sala de escaladă Climb Again este prezentă și ediția aceasta la festival cu un panou pe care oricine se poate cățăra, indiferent de vârstă. Activitatea se desfășoară în deplină siguranță, participanții fiind asigurați de instructorii Climb Again.

Mai multe detalii

Escalada te ajută să îți dezvolți abilitățile motrice și fizice, îți pune creierul la încercare, te ajută să ieși din zona de confort și îți testează limitele. Cu atât mai mult, beneficiile escaladei sunt și mai vizibile în rândul tinerilor cu dizabilități.

Tatuaje Henna

Pe toată perioada festivalului

lângă cortul de Merchendise

Eliza aduce henna naturală la festival să picteze artă pe corpul și sufletele voastre!

Ana împletește

Pe toată perioada festivalului

Lângă cortul de Merchendise

Ana Împletește este alături de noi și în acest an! Codițele colorate pe care Ana le face sunt mânuite cu delicatețe, multă grijă și atenție. Nu uita să-i faci o vizită!