be curious
MAREA FAPTELOR BUNE
Cea de-a șaptea ediție a festivalului Rocanotherworld a adus celor peste 15.000 de participanți patru zile cu concerte, improvizaţie şi joacă, dezbateri și activități sportive destinate copiilor și adulților – panou de escaladă, caiace, paddle board și wakeboard, precum și o colectă pentru animalele fără stăpân din adăposturile din Iași.
Festivalul s-a desfășurat în aer liber, în perioada 23-26 iunie, la baza nautică Brizo din zona de agrement Aroneanu din Iași și a avut pe scena principală 16 trupe; 11 DJ pe scena de muzică electronică, care a fost curatoriată de trei promotori locali: Cyclic, Techno Wall și Dubla; 4 DJ pe scena silent disco și peste 10 artiști implicați în sesiunile de jam session, improvizație și performance interactiv și participativ susținute de Cercul Întreg din Cluj. Concertele de la scena principală au fost difuzate live pe pagina de Facebook a festivalului și pe cele ale partenerilor, iar acestea au fost urmărite online de peste 70.000 de persoane.

artişti
Valuri de artiști au umplut scena principală, scena acustică și o discotecă tăcută.
Galerie foto
Toate ființele au vibrat în aceeași notă.
BE FOR OTHERS
CAUZA SUSȚINUTĂ
Bunătatea nu are granițe și am dovedit acest lucru prin sprijinirea refugiaților ucraineni și a organizațiilor care se ocupă de taberele oficiale. Împreună cu Kaufland, au fost donate până în prezent peste 10 tone de produse alimentare de curățenie, igienă și neperisabile și peste 7.000 de porții de alimente. Împreună cu Trei Vieti, am reactivat Fondul Donatorilor, care sprijină spitalele din Ucraina cu echipamente medicale, medicamente și rechizite.
Prietenii de la „Ai o păturică?” au fost prezenți și la această ediție, unde au strâns aproximativ 230 de kilograme de hrană umedă și uscată pentru cățelușii și pisicile din padocurile ieșene, produse de îngrijire și donații bănești. Festivalul a dublat donațiile strânse în această campanie de la susținătorii săi.

ZERO WASTE
Am continuat misiunea festivalului de a deveni cât mai Zero Waste, astfel încât tot plasticul din zona de mâncare și băuturi a fost înlocuit cu materiale biodegradabile, deșeurile reciclabile au fost colectate separat, iar 90% din iluminatul ambiental s-a datorat energiei regenerabile produse de panouri fotovoltaice. Au fost refolosite și materiale din edițiile anterioare, textilele au fost personalizate prin bio-vopsire, iar noile materiale au fost biodegradabile și reutilizabile.
Pentru a contribui la reducerea amprentei de carbon, a fost încurajată folosirea transportului alternativ (prin instalarea unei parcări cu suport pentru biciclete chiar la intrare) iar programul de transport în comun a fost prelungit până la ora 03.00, cu rute regulate către și dinspre oraș, asigurat cu ajutorul Primăriei Municipiului Iași și al Companiei de Transport Public Iași. Tot în direcția Zero Waste, organizatorii au încurajat prezența producătorilor locali în zona alimentară. În plus, comunicarea evenimentului s-a desfășurat prin canale digitale (DOOH), renunțând la clasica promovare prin bannere, flyere, panouri publicitare etc.

be for others
Activități
Dezbaterile #rocanotherworld au loc din nou anul acesta. Sâmbătă și duminică cei 9 invitați au discutat despre rolul societății în gestionarea situațiilor de criză și rolul festivalurilor din orașele noastre în cadrul întâlnirilor Arte Cafe.
Printre noile experiențe s-au numărat și activități sportive atât pentru copii, cât și pentru adulți – cățărare, wakeboarding, saltea, water bike, caiac sau paddle boarding.
Prieteni de la „Ai o păturică?” a făcut o colecție pentru animalele fără stăpân din adăposturile din Iași.
