be curious

MAREA FAPTELOR BUNE

În perioada 23 – 26 iunie 2022 a avut loc Rocanotherworld #7. Inspirată de energia apei, simbol al vieții și al regenerării, această ediție a găzduit peste 25 de artiști, ateliere de creație, zone de relaxare și autodescoperire, delicatese culinare și oportunități de a fi mai aproape de natură și comunitate.

artişti

Valuri de artiști au umplut scena principală, scena acustică și o discotecă tăcută.

Main stage
Electronic
BE DIFFERENT

Galerie foto

Toate ființele au vibrat în aceeași notă.

BE FOR OTHERS

CAUZA SUSȚINUTĂ

Bunătatea nu are granițe și am dovedit acest lucru prin sprijinirea refugiaților ucraineni și a organizațiilor care se ocupă de taberele oficiale. Împreună cu Kaufland, au fost donate până în prezent peste 10 tone de produse alimentare de curățenie, igienă și neperisabile și peste 7.000 de porții de alimente. Împreună cu Trei Vieti, am reactivat Fondul Donatorilor, care sprijină spitalele din Ucraina cu echipamente medicale, medicamente și rechizite.

Prietenii de la „Ai o păturică?” au fost prezenți și la această ediție, unde au strâns aproximativ 230 de kilograme de hrană umedă și uscată pentru cățelușii și pisicile din padocurile ieșene, produse de îngrijire și donații bănești. Festivalul a dublat donațiile strânse în această campanie de la susținătorii săi.

ZERO WASTE

Am continuat misiunea festivalului de a deveni cât mai Zero Waste, astfel încât tot plasticul din zona de mâncare și băuturi a fost înlocuit cu materiale biodegradabile, deșeurile reciclabile au fost colectate separat, iar 90% din iluminatul ambiental s-a datorat energiei regenerabile produse de panouri fotovoltaice. Au fost refolosite și materiale din edițiile anterioare, textilele au fost personalizate prin bio-vopsire, iar noile materiale au fost biodegradabile și reutilizabile.

Pentru a contribui la reducerea amprentei de carbon, a fost încurajată folosirea transportului alternativ (prin instalarea unei parcări cu suport pentru biciclete chiar la intrare) iar programul de transport în comun a fost prelungit până la ora 03.00, cu rute regulate către și dinspre oraș, asigurat cu ajutorul Primăriei Municipiului Iași și al Companiei de Transport Public Iași. Tot în direcția Zero Waste, organizatorii au încurajat prezența producătorilor locali în zona alimentară. În plus, comunicarea evenimentului s-a desfășurat prin canale digitale (DOOH), renunțând la clasica promovare prin bannere, flyere, panouri publicitare etc.

be for others

Activități

Dezbaterile #rocanotherworld au loc din nou anul acesta. Sâmbătă și duminică cei 9 invitați au discutat despre rolul societății în gestionarea situațiilor de criză și rolul festivalurilor din orașele noastre în cadrul întâlnirilor Arte Cafe.

Printre noile experiențe s-au numărat și activități sportive atât pentru copii, cât și pentru adulți – cățărare, wakeboarding, saltea, water bike, caiac sau paddle boarding.

Prieteni de la „Ai o păturică?” a făcut o colecție pentru animalele fără stăpân din adăposturile din Iași.

BILETE ȘI ABONAMENTE

Biletul de participare la Rocanotherworld 2022 a fost unul de solidaritate, iar achiziția lui, ca și în ediția precedentă din 2021, a susținut artiștii care au urcat pe scena festivalului. Biletele și abonamentele au fost limitate și disponibile prin intermediul rețelei iabilet.ro.

ORGANIZATORI:
PARTENER:
SPONSORI:
Realizat cu ajutorul:
Promovare:
Partener de mobilitate:
Ospitalitate:
Parteneri media: